Kineziológia Székesfehérváron

Mi a kineziológia?

A kineziológia a világ legtermészetesebb dolgáról, a mozgásról szóló tudomány. A mozgás határozza meg egészségünket, betegségeinket, érzelmeinket, pszichénket, közérzetünket, és életünk világosságát, életutunkat.[1]

Mit is jelent ez pontosan?

Folyton mozgásban vagyunk. Gondolj csak bele, maga a mozgásreflex szolgálja és tartja fenn valamennyi szervi funkciónkat.[2]

A kineziológia egy olyan hatékony személyiségfejlesztő, stresszoldó rendszer, amely beindítja testünk öngyógyító reflexét, így újra visszanyerhetjük testi, lelki egyensúlyunkat.

Kíméletes, hatékony személyiségfejlesztő, preventív és egészségjavító, stresszoldó rendszer.[3]

A kineziológia valamennyi ágában a közös pont az izomtesztelés. Története egészen a 60-as évekig nyúlik vissza, amikor is Dr. George Goodhart, kidolgozta az izmok vizsgálatának és tesztelésének koncepcióját.

Stresszhelyzetben az izmaink megfeszülnek. Ehhez elég akár ránézni egy fotóra, vagy egy nyomasztó helyzetre, szituációra gondolni. Izmaink feszültségi állapota azonnal megváltozik. Ezen megfigyelései alapján dolgozta ki ezt a rendkívül egyszerű, de annál pontosabb tesztelési formát, ezzel megteremtve a kineziológia alapjait.

A tesztelés során feltett kérdésekre izmaink megbízható választ adnak nekünk, gyakorlatilag az izomtesztelés, mint biofeedback működik.

A kineziológiai oldás díja: 14 000 Ft/alkalom.

Felhasznált irodalom: Kim da Silva / Do-Ri Rydl; Kineziológia Öngyógyítás – gyógyítás A dyslexiától az allergiáig; Dunakönyv Kiadó, 1994

www.magyarkineziologiaialapitvany.hu

Energetikai Kineziológia Elmélet és gyakorlat . Charles T Krebs, Tania O’ Neill McGowan (Kiadó: Köves Zsuzsanna www.kovzsu.uw.hu)

[1] – Kim da Silva / Do-Ri Rydl; Kineziológia Öngyógyítás – gyógyítás A dyslexiától az allergiáig; Dunakönyv Kiadó, 1994; 6.old.

[2] https://www.magyarkineziologiaialapitvany.hu/mi-a-kineziologia/kineziologia- meghatarozasa/2019.01.15.

[3] https://www.magyarkineziologiaialapitvany.hu/mi-a-kineziologia/kineziologia- meghatarozasa/2019.01.15.

A kineziológia módszere segít:

Önmagunk megismerésében, fejlesztésében

Önbizalom, önértékelés pozitív megerősítésében

Stressz, félelem kezelésében

Kapcsolati problémák esetében

Fájdalmaink és félelmeink oldásában

Testi, lelki egyensúly megőrzésében

Tanulási nehézségek esetén

A kineziológia nálunk is elérhető irányzatai:

touch for health kineziologiai módszer Fehérváron

Touch for Health

avagy Gyógyító érintés, kidolgozója: John F. Thie

one brain kineziologia székesfehérvár

One Brain® - Three in One Concepts

Kidolgozói: Gordon Stokes, Daniel Whiteside, Candace Callaway

Wellness Kinesiology

Stress Release, avagy Stressz lebontás módszere, amely Dr. Wayne Topping nevéhez fűződik

edu kineziológia brain gym módszer Székesfehérváron

EDU-Kineziológia; BRAIN GYM®

A kineziológia egyik legrégebbi ága, kidolgozója Dr. Paul Dennison és felesége.

touch for health oldás kineziológia

Touch for health, Gyógyító érintés, érintés az egészségért

A Touch for health módszer megalkotója dr. John Thie, dr. Goodheart tanítványa. A TFH kineziológiai rendszer, tulajdonképpen a kineziológia alapját képezi, amely ötvözi a kiropraktika és hagyományos kínai gyógyászat elemeit. Dr. Thie 42 izmot, a meridiánokat, színeket, érzelmeket tett egységes rendszerré, erről szóló könyve 1973-ban jelent meg. Ugyanebben az évben megtartotta első tanfolyamait az Egyesült Államokban, azóta pedig már az egész világon ismerik módszerét.
A Touch for health egyszerű korrekciókkal állítja helyre a test természetes energia áramlását.
A módszer 42 izom tesztelésén keresztül méri fel a 14 meridián állapotát, hogy aztán a kezelést követően visszanyerjük egészségünket, hiszen csökken a fizikai, lelki fájdalom, csökken a feszültég.
„Az egészség: testi, lelki, szellemi harmónia”- Dr. John F. Thie

One Brain® / Egy agy módszere

Magyarországon a kineziológiának ez a legelterjedtebb és széles körben alkalmazott ága.

A One Brain® / Egy agy módszere kineziológia nem más, mint egy alternatív, holisztikus (test, lélek, szellem) gyógymód, amely képesség-, készség- és személyiségfejlesztő módszer, kiegészítve pedagógiai és pszichológiai elemekkel.
Célja beindítani testünk öngyógyító mechanizmusát, oldani a múltbeli, és jelenbeli stresszeinket.

A One Brain® – Gordon Stokes, Daniel Whiteside és Candace Callawaynevéhez fűződik. A hetvenes évektől kezdve ők alapították, fejlesztették és tökéletesítették ezt a módszert, amit ma már a világ minden részében hatékonyan alkalmaznak.

Mi a titka?

A One Brain® , „Egy Agy” integrált, egységes agyműködést jelent. A bal és jobb oldali agyfélteke összehangolt működésén alapszik.
Az agyunk már a fogantatásunk pillanatától kezdve sok-sok információt elraktároz. Amikor valamilyen érzelmi stresszhelyzetben vagyunk, bal agyféltekénk , először a múltban elraktározott események, szituációk között kezd el keresgélni, és ha talál valami olyan történetet, amely hasonló, akkor ugyanúgy kezd el cselekedni a jelenben is… Pánik gombot nyom, “lekapcsolja” a jobb agyféltekét, így nem tudunk új megoldást, új lehetőségeket találni a problémára. Tehát csupán csak reagálunk, a múltbeli tapasztalatinkat használva. Addig, amíg ezek az úgynevezett érzelmi blokkok jelen vannak, ugyanazokat a hibákat fogjuk elkövetni, megyünk egy minta mentén, vagyis megismételjük a negatív viselkedési i mintáinkat
Ezeket a negatív érzelmi blokkokat, rossz beidegződéseket kell megkeresnünk, ezeket tudjuk tesztelni, és gyengéden oldani ahhoz, hogy teljes mértékben ki tudjuk használni képességeinket, meg tudjuk változtatni a hozzáállásunkat, magunkhoz, és az adott szituációhoz.

A One Brain® , a dr. Geoorge Goodheart által kidolgozott izomteszteléssel dolgozik. Ennek segítségével, a tudatalattiban lévő információkat tudjuk a felszínre hozni.
Ahhoz, hogy megoldjuk a problémát, fel kell kutatnunk akár mélyben lévő gyökereit… Miután megtaláltuk ezeket a negatív blokkokat,- az érzelmi stressz oldása után- számos korrekció közül,- teszteléssel kiválasztva a legmegfelelőbbet- korrigáljuk az elakadt energiaáramlást, és így gyengéden oldjuk azt…

one brain kineziológia Székesfehérváron

Stress  Release / Jó Közérzet Kineziológiája / Wellness Kineziológia

A Stress Release, más néven Jó Közérzet Kineziológiája olyan egyszerű stresszoldási technikákkal dolgozik, amelyek gyorsan és hatékonyan képesek csökkenteni az aktuális, vagy tartósabb helyzetekhez kapcsolódó traumát annak érdekében, hogy jobban érezzük magunkat.

A Dr. Wayne W. Topping által kifejlesztett kineziológiai rendszer olyan egyszerű stresszcsökkentési, stresszkezelési technikák alkalmazását teszi lehetővé a hétköznapi életben, amelyek segítségével azonnal redukálható a magas stresszszint és az ember képessé válik arra, hogy kezébe vegye a helyzet feletti irányítást, megoldást találjon ott, ahol eddig nem látott.

Hogyan működik?

A hétköznapokban rengeteg olyan helyzettel találkozunk, aminek a megoldása problémát okoz, vagy meg sem tudjuk oldani. Agyunk ilyen helyzetben vészüzemmódba kapcsol, ami azt jelenti, hogy a tudatos gondolkodás területei (homlok lebenyi rész), amelyek segítségével képesek lennénk átgondolni a szituációt, lekapcsol és az irányítást átveszik az ősibb, a túlélésért felelős agyi területek. Ilyenkor már nem vagyunk képesek tudatos döntést hozni, hanem csak reagálni tudunk. Reagálni tudunk úgy, ahogy azt annak idején valamikor gyermekkorunkban megtanultuk. A kimenetel hármas lehet: támadunk, menekülünk, vagy ledermedünk. Ezek a tipikus reakciók a stresszre, amelyeket már Dr. Selye János a stresszelmélet megalkotója is leírt. A stresszoldó technikák visszaadják a helyzet fölötti tudatos kontrollt, így kezelhetővé válik a helyzet.

Miben segít?

A Stress Release segít megtanít azt, hogy beazonosítsuk és hatástalanítsuk bármilyen okból keletkező érzelmi stresszeinket és ezáltal lelki elsősegélyt tudjunk nyújtani önmagunknak. A „leragadt” érzelmek tisztulásával egyensúly áll be a test energia áramlásában és felszámolja a bennünk lévő fájdalmakat.

Az alkalmazott technika az érzelmeink káros hatásait küszöböli ki.

Harag   Mennyire gátolja fejlődésem, hogy haragszom?
Félelem Félelmeim gátjai a továbblépésnek?
Élvezet   Megengedem magamnak, hogy élvezzem az életet?
Szimpátia   Túlzott együttérzésem engem betegít meg?
Szomorúság, bánat   Tudok-e örülni?
Az  élet és az életenergia újra-áramlása – amely lehetővé teszi, hogy újra egészséges, értelmes életet éljünk – segíti az önértékelésünket és a világos elmével való gondolkodást.

EDU-Kineziológia; BRAIN GYM®

„A mozgás: a tanulás kapuja.” – mondta Dr. Paul Dennison. Ő és felesége fejlesztették ki a kineziológia egyik legrégebbi ágát, az EDU- Kineziológiát.
Magyarországon BRAIN GYM® vagyis Agytorna néven vált ismertté. Ez a módszer egyszerű mozgásokból és gyakorlatokból áll, segíti, megkönnyíti a tanulást, valamint a koncentrációt. Az agytorna nem csak a diákoknak, és pedagógusoknak nagy segítség, hanem a mindennapi életünkben is nagy hasznát vehetjük.

EDU kineziológia a Gyöngyházban Székesfehérváron

Érdekel a kineziológia? Keress meg bátran!

Kérdezz bátran!

Vedd fel velünk a kapcsolatot és tedd fel a kérdéseidet: szívesen válaszolunk!

Kérj időpontot!

Az online kapcsolati form segítségével egyszerűen egyeztethetünk egy időpontot.

Egyeztessünk telefonon!

Hívj fel minket és egyeztessünk időpontot telefonon.